1

Chili con carne med ris, creme fraiche og frisk koriander

Det her er en god hverdagsret og det er nemt at lave. Jeg elsker koriander, og synes det giver et frisk pift på toppen sammen med creme fraiche.

Ingredienser 4 personer

  • 2 spsk. olie
  • 4 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 røde chilier
  • 1 pk. bacon i tern
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 ds. kidneybønner
  • 1 tsk salt, 1 tsk peber
  • Frisk koriander
  • 1/4 liter creme fraiche

Server med ris til – følg anvisning på pakken.

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløget og løget og hak dem begge fint.
  2. Hak chilien fint.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern.
  4. Tag en gryde frem og kom olie deri. Når olien er varm svitses løg og hvidløg kort.
  5. Kom oksekød og bacon i gryden og steg til kødet er stegt.
  6. Kom dåsetomat, chili, gulerødder og vand deri.
  7. Lad det småkoge i ca. 15-20 minutter imens du koger risene i en anden gryde.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. 5 minutter før servering tilføjes chokolade og kidneybønnerne i tomatsovsen.
  10. Server ris med chili con carne og top med 1 klat creme fraiche og frisk koriander.