Det her er en god hverdagsret og det er nemt at lave. Jeg elsker koriander, og synes det giver et frisk pift på toppen sammen med creme fraiche.
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 4 dl vand
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 2 stk røde chilier
- 1 pakke bacon i tern
- 500 g hakket oksekød
- 2 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 25 g mørk chokolade
- 1 ds kidneybønner
- 1 tsk salt 1 tsk peber
- Frisk koriander
- 1/4 liter creme fraiche
- ris (kog efter anvisningen)
Sådan gør du
- Pil hvidløget og løget og hak dem begge fint.
- Hak chilien fint.
- Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern.
- Tag en gryde frem og kom olie deri. Når olien er varm svitses løg og hvidløg kort.
- Kom oksekød og bacon i gryden og steg til kødet er stegt.
- Kom dåsetomat, chili, gulerødder og vand deri.
- Lad det småkoge i ca. 15-20 minutter imens du koger risene i en anden gryde.
- Smag til med salt og peber.
- 5 minutter før servering tilføjes chokolade og kidneybønnerne i tomatsovsen.
- Server ris med chili con carne og top med 1 klat creme fraiche og frisk koriander.
Seneste kommentarer