Butterdejstærte med karamelliseret rødløg, gorgonzola og oregano

De her små butterdejstærter er nemme at lave med færdigkøbt butterdej og de smager skønt med de søde løg og den salte gorgonzola ost.


Butterdejstærte med karamelliseret løg, gorgonzola og oregano

Skønne små tærter

  • 2 plader frossen butterdej ((150 g))
  • 1 stk æg
  • 2 stk rødløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk mørk balsamico
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk gorgonzola ost
  • 4 tsk revet ost
  • Frisk oregano
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Tag butterdejspladerne ud og tø dem op ved stuetemperatur i ca. 20 min.
  3. Lav løgblandingen imens. Skræl og skær rødløg i løgringe. Smelt smørret i en gryde og steg løgene bløde, tilsæt sukker, salt og balsamico og lad det småsimre i ca. 20 min.
  4. Del butterdejspladerne i 2, så du har 4 lige store firkanter. Kom ægget ud i en kop og pisk det med en gaffel. Pensl butterdejen med ægget.
  5. Kom løg midt på butterdejen. Drys 1 tsk. revet ost og 1 tsk. gorgonzola (i små stykker) over løgene.
  6. Drys til sidst med frisk oregano.
  7. Bag i ovnen i ca. 10-12 minutter. Lad afkøle på en rist.
butterdej, løg, tærte