De her små minivandbakkelse er tiltænkt tapasbordet. Men er sikker på, at de også vil være et stort hit hos børn. Jeg er vild med vandbakkelse fordi de er lidt lette og knap så søde, som de fleste andre kager.
Ingredienser
Dej
- 75 g smør
- 1 tsk sukker
- 1,5 dl vand
- 75 g mel
- 2 æg
Glasur
- 10 spsk. flormelis
- 2 spsk. koldt vand
- 1 knivspids rød farve/jordbæraroma
- Evt. Bær nød eller lign. til pynt på toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en gryde. Når der er smeltet, tilsættes sukker og vand. Kog det kort op. Pisk melet i gryden og pisk godt rundt. Dejen skal gerne slippe gryden og ligne en melklump. Tag af varmen og afkøl lidt.
- Når dejen er mere kølig, piskes æggene rigtig godt ind i dejen, ét af gangen. Dejen skal være blød, men ikke for tynd (se billede nederst)
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom dejen i en sprøjtepose og lav små kugler (lidt plads imellem, da de hæver ved bagning).
- Bag i ovnen på midterste rille og i 20 minutter.
- OBS – det er meget vigtigt ikke at åbne ovnen før de 20 minutter er gået, da du risikerer at de falder sammen.
- Tag dem ud af ovnen og afkøl på en rist. Bland ingredienserne til glasuren og pynt med dette. Evt. pynt med bær eller lign. på toppen.
Seneste kommentarer