Der findes intet som hyldeblomstsaft med isterninger på en varm sommerdag. Og allerbedst er hjemmelavet hyldeblomstsaft. Kørte på cykeltur med kæresten i skoven for at finde hyldeblomster og fandt også lidt i vores egen have 🙂 Nu skal jeg bare vente de 4 dage saften skal trække på køl.
Ingredienser 1,5 liter koncentreret saft (opblandes med vand ca.1:4)
- 20 hyldeblomst skærme uden for mange store stilke (skal være sprunget ud og lidt gule idet, og dufte kraftigt)
- 1 liter vand
- 500 g sukker
- 2 økologiske citroner
- 1 brev citronsyre (20 g)
- Jeg brugte en smule konservering (Atamon, for at forlænge holdbarheden – kan købes i supermarkeder)
Fremgangsmåde
- Ryst hyldeblomsterne fri fra de fleste dyr
- Skær citronen ud i tynde skiver
- Find en gryde og kom hyldeblomsterne, sukker og citron deri
- Kog vandet i en elkoger og hæld over ingredienserne i gryden
- Rør rundt indtil sukkeret er opløst i vandet
- Tilsæt Atamon og kom låg på gryden
- Stil saften i køleskabet for at trække i 4 dage.
- Si herefter saften og hæld på lukkede skoldede flasker.
Seneste kommentarer