Jordbær/rabarber dessert i glas

Jordbær er og bliver altså en af mine helt klare sommerfavoritter. I kombination med rabarber, lidt makronrasp og flødeskum – så har du en fantastisk dessert som er syrlig, sød og frisk 🙂 Den er nem at lave og kan stå klar inden du evt. skal servere for nogle gæster. Det er jo egentlig samme princip som en gammeldags æblekage, bare med jordbær og rabarber i stedet for. 


Jordbær/rabarber dessert i glas

En fantastisk frisk og nem sommer dessert

  • 500 g jordbær (helst friske, men frosne kan også bruges )
  • 200 g rabarber (helt friske, men frosne kan også bruges)
  • 4 spsk. sukker
  • 1/2 dl vand
  • 3 blade husblas (kan udelades, hvis du blot ønsker en blød og ikke så stiv jordbær/rabarbermasse)
  • 1 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
  • 2 dl æblekage makron rasp
  • evt. guldstøv (fra Mill og Mortar til at pynte med på toppen)
  1. Kom bær, sukker og vand i en gryde.

  2. Kog op og skru ned til middelvarme og lig låg på.
  3. Løft låget og rør rundt et par gange.
  4. Når frugten er blød, tages gryden af varmen og det blendes til en masse med en blender
  5. Tag husblas og lig i koldt vand i 5 min.
  6. Tag de opblødte husblas stykker op og ned i den lune frugtmasse, så de opløses.
  7. Rør godt rundt.
  8. Stilles til afkøling.
  9. Anret i glas med skiftevis frugtmasse, æblekage makron rasp, frugtmasse, æblekagemakron rasp og til slut flødeskum evt. guldstøv.
Dessert
jordbær, makron, rabarber, trifli