Kammuslinger med ærte/jordskokkemos

Jeg synes, at kammuslingeskaller er noget af det smukkeste og samtidigt er der noget fedt ved at servere tilberedte muslinger i egen skal. Jeg købte skallerne hos min lokale fiskehandler.

Det er en forret der slår benene væk under dine gæster. Hvis ikke det var fordi at en frisk kammusling koster ca. 10 kr./stk. så spiste jeg dem hver uge.


Kammuslinger med ærte/jordskokkepuré

Super lækker forret

  • 8 stk kammuslinger
  • 6 stk jordskokker
  • 1 dl frosne ærter
  • 1/2 dl piskefløde
  • Salt (peber)
  • Smør til stegning
  • Evt. skovsyre til pynt
  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker (jo mindre, jo hurtigere koges de møre)
  2. Kom dem i en gryde med de frosne ærter og fløden
  3. Kog op og skru ned på middelvarme
  4. Lad simre, til jorskokkerne er bløde
  5. Blend til en mos med en stavblender og smag til med salt og peber
  6. Dup kammuslingerne med køkkenrulle og drys salt på
  7. Steg på en meget varm pande, med lidt smør på i 2 min./side.
  8. Anret først mosen, derefter muslingerne i skallen.
  9. Server straks (pynt evt. med skovsyre)

Jeg vil anbefale at du laver 2 pr mand – derfor svare denne opskrift til 4 personer. 

Forret
forret, jordskokker, kammuslinger, pure, skaldyr


 

_NNM7424