Tomatsupper med røde linser og kokosmælk

En lækker mættende suppe med linser. Her i de brugt som fylde og giver god struktur til den lidt spicy suppe med et rund smag af kokosmælk.


Tomatsuppe med røde linser og kokosmælk

En super lækker og mættende suppe

Kødboller

  • 500 g hakket kylling
  • 1 stk æg
  • 2 tsk. salt (1 tsk. peber)
  • 1 håndfuld håndfuld persille
  • 2 spsk. mel

Suppe

  • 2 stk løg (hakket fint )
  • 2 ds hakkede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chilisauce
  • Salt (peber)
  • 1,5 dl røde linser
  • 2 dl kokosmælk
  • Frisk basilikum
  1. Bland ingredienserne sammen i en skål til en sammenhængende fars.
  2. Kom 1,5 liter vand i en gryde og lad det koge op. Kog bollerne i vandet og når de er færdige (stiger til tops) tages de op med en hulsi og ligges på en tallerken. OBS gem 1/2 liter af kogevandet.
  3. Brug 1/2 liter kogevand (fra da du lavede kødboller). Kog linserne heri i 12 min. Tilføj tomat, kokosmælk, hvidløg, løg, spidskommen og chili. Smag til med salt og peber.
  4. Put kødbollerne ned før servering.
  5. Servér i en skål og pynt med frisk basilikum.
Suppe
kokosmælk, linser, suppe, tomat