Da vi skulle have gæster i weekenden, ville jeg lave noget nemt og lave en sauce, som kunne varmes op til gæsterne. Det blev til en super lækker cremet svampesauce. Jeg havde planer om at lave en salat til, men var ikke så sulten, så endte bare med kød og sovs… Mums.
Ingredienser - 2 pers. (sauce til 6 pers) 30 min.
- 2 skaftekoteletter (svinekød)
- 30 g tørrede svampe
- 1/2 liter piskefløde
- 3 spsk. oksefond
- 2 tsk. tørret timian
- 1 lille rødløg
- Smør til stegning
- Salt, Peber
Fremgangsmåde
- De tørrede svampe skal ligge i blød i min. 45 min. Skyl dem derefter godt.
- Hak løget fint.
- Smelt en klat smør i en lille gryde. Steg løgene kort.
- Tilsæt timian, oksefond og piskefløde.
- Lad småsimre i ca. 20-25 min.
- Smag til med salt og peber.
- Imens sovsen simre, smeltes smør på en pande.
- Put koteletterne på panden og krydr med salt og peber.
- Steg i ca. 7 min på hver side.
- Server med sovs og evt. en salat til.
Seneste kommentarer