Kåldolmer med pandesovs

image_pdfimage_print

Jeg mindes kåldolmer fra min barndom og fik lyst til, selv at prøve kræfter med den gammeldags ret. Det er ikke sidste gang, jeg laver det!

Kåldolmer med pandesovs

En gammel dansk klassiker
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: hakket kød, kål, pandesovs
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 1 stk hvidkål
  • 1 stk æg
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl vand
  • 4 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 stk løg
  • 2 spsk. flydende koncentreret oksefond
  • 1,5 dl fløde
  • 1 tsk. sukker
  • Frisk timian
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med vand i bunden og ca. 2 tsk. salt.
  • Skær bunden af hvidkålen og put i gryden med vand. Lig låg på og damp så bladende bliver bløde.
  • Tag op fra vandet og pil bladene af i 6 hele stykker.
  • Hak løget fint.
  • Tag en skål og bland æg, mandelmel, vand, 2 tsk.salt, peber, kød og finthakket løg sammen til en fars.
  • Tag kålbladene og put en klat fars på og pak den sammen, som en lille pakke.
  • Steg smør på en pande og steg kåldolmerne i ca. 2 min på hver side. Derefter skrues ned til middelvarme.
  • Hæld fløde, fond, timian og sukrin ned i panden til kåldolmerne. Lad simre i ca. 8-10 min. på hver side.
  • Tag evt. en af panden og skær over og tjek at kødet er stegt.
  • Serveres med pandesoves og evt. salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*