Jeg mindes kåldolmer fra min barndom og fik lyst til, selv at prøve kræfter med den gammeldags ret. Det er ikke sidste gang, jeg laver det!
Ingredienser
- 1 stk hvidkål
- 1 stk æg
- 1 dl mandelmel
- 1 dl vand
- 4 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 500 g kalv/flæsk
- 1 stk løg
- 2 spsk. flydende koncentreret oksefond
- 1,5 dl fløde
- 1 tsk. sukker
- Frisk timian
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med vand i bunden og ca. 2 tsk. salt.
- Skær bunden af hvidkålen og put i gryden med vand. Lig låg på og damp så bladende bliver bløde.
- Tag op fra vandet og pil bladene af i 6 hele stykker.
- Hak løget fint.
- Tag en skål og bland æg, mandelmel, vand, 2 tsk.salt, peber, kød og finthakket løg sammen til en fars.
- Tag kålbladene og put en klat fars på og pak den sammen, som en lille pakke.
- Steg smør på en pande og steg kåldolmerne i ca. 2 min på hver side. Derefter skrues ned til middelvarme.
- Hæld fløde, fond, timian og sukrin ned i panden til kåldolmerne. Lad simre i ca. 8-10 min. på hver side.
- Tag evt. en af panden og skær over og tjek at kødet er stegt.
- Serveres med pandesoves og evt. salat.
Seneste kommentarer