Kikærtesalat med cheddar

Kikærter er jeg begyndt at bruge mere, da der er glutenfri og faktisk rigtig gode og nemme at benytte i salater. Denne salat har masser af smag og friskhed. Perfekt til sommer og til grillsæson.


Kikærtesalat med cheddar

En skøn mættende salat

  • 2 ds kikærter (dem på dåse er kogte og klar. Ca. 480 g )
  • 1 stk agurk
  • 16 stk cherrytomater
  • 1,5 spsk. smør
  • 1 tsk. All Round krydderi
  • 1 tsk. sukker
  • 2 stk peberfrugter
  • 8 stk stk. radiser
  • 100 g ekstra lagret cheddar

Dressing

  • 2 stk lime, saften derfra
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 3 spsk. olie (brugte solsikke)
  • 1 stk ed hvidløg
  • Salt og Peber
  • 1 tsk. akaciehonning

Dressing

  1. Find et glas/skål og put limesaft, persille, olie og sukrin heri. Pil og pres hvidløget deri. Smag til med salt og peber.

Salat

  1. Åbn dåsen med kikærter og skyl dem godt.
  2. Find en pande og kom smør på. Hæld kikærterne på panden og drys med sukring og all round krydderi. Steg i nogle minutter. Tag af varmen og hæld til afkøling i en skål.
  3. Skyl og snit flg. fint: agurk, peberfrugt, radiser og cherrytomater.
  4. Når kikærterne er kolde puttes de fintsnittede grøntsager ned i skålen.
  5. Hæld dressingen over kikærterne og grønt og bland godt sammen.
  6. Skær cheddarosten i små tern og put ned i salaten.
Salat
Cheddar, dressing, kikærter, salat