Hindbærsnitter
Jeg har aldrig selv kunne lide hindbærsnitter. Men min niece Chloé ville meget gerne bage nogen, så det gjorde vi selvfølgelig. Jeg nyder at hun hele tiden vil bage og at hun nyder det i fulde drag. Der bliver både sunget og gentaget ingredienser under bagningen. Og når man vil være bager, når man bliver stor, er det bare med at øve sig.
Snitterne består af en mørdej bund med syltetøj imellem og pynt.
Hindbærsnitter
Lækre hjemmelavede hindbærsnitter
- 400 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 200 g smør
- 1 stk æg (eller 2 æggeblommer)
- 1/2 glas hindbær syltetøj
- Hvid glasur (lavet af vand og flormelis)
- Tivolikrymmel
- Tag en skål og put mel og flormelis heri.
- Skær smørret i mindre stykker og put ned i dejen.
- Du skal nu have ‘maseret’/’smuldret’ smørret med den tørre masse (mel og flormelis) så det bliver godt blandet sammen.
- Put afslutningsvis 1 æg derned og saml derefter dejen (vigtigt at den ikke ‘æltes’ for meget).
- Stil på køl i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Dejen deles i 2 lige store stykker.
- De rulles ud på bagepapir på en bradepande (passer med at hvert stykke kan udrulles på hele bradepanden). OBS for at undgå at dejen sidder fast på kagerullen, kan du putte et stykke bagepapir ovenpå dejen og rulle på dette.
- Bag i ovnen i ca. 10 minutter.
- Tag ud og smør syltetøj på den ene dej, imens den er lun. Lig den anden dej ovenpå og skær i passende stykker.
- Når de er afkølet pyntes med hvid glasur og krymmel.