Hel kylling er noget som jeg længe havde tænkt jeg skulle kaste mig over. Og hvorfor har jeg ikke gjort det noget før? (det er super nemt og lækkert) og så er det også ret sundt, da kyllingekød er meget magert. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, jeg lavede en frisk kartoffelsalat dertil (kan findes under ’salater’).
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stk økologisk citron
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- Salt og Peber
- Olie
- Vand
Sådan gør du
- Skær hvidløget i små stykker
- Skær skiver/både af citronen (tag kernerne væk)
- Put dette og krydderurterne ind i kyllingen.
- Pensl skindet med olie og drys salt og peber over
- Lig kyllingen i et ildfast fad.
- Dæk bunden med vand (bare så den lige er dækket)
- Bag kyllingen på midterste rille i ovnen v. 180 grader.
- Steges i 60 minutter.
- Lad gerne stegen hvile i 10 minutter efter den er taget ud af ovnen.
- Servér med dit yndlingstilbehør.
Pingback: Kartoffelsalat - Madmusen