Jeg er vild med asiatisk mad pga. de mange krydderier, som giver en masse smag. I denne ret er det koriander, hvidløg, citrongræs, chili og hvidløg som primært giver smagen. Det er en frisk ret med salat og en del kan forberedes i forvejen.
Asiatisk nudelsalat
En skøn frisk salat, som er spækfyldt med smag
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Marinade
- 2 stk skalotteløg
- 2 stængler citrongræs
- 2 spsk. fiskesauce
- 2,5 spsk. rørsukker evt. alm. sukker
- 1 spsk. soya
- 1, 5 tsk. hvid stødt peber
- 4 fed hvidløg
Kød og sovs
- 500 g svinemørbrad
- 3/4 dl rørsukker eller alm.
- 3/4 dl eddike
- 3/4 dl fiskesauce
- 2 dl kold vand
- 2 fed hvidløg (små)
- 2 stk røde chilier
Øvrige
- 3 stk gulerødder
- 1 stk iceberg salat
- 2 stk agurk
- 300 g ægnudler passer med 1 ‘blok’ pr. mand
- 1 dl peanuts
- 2 spsk. smør
- Frisk koriander
Sådan gør du
Marinade og kød
- Hak løg, hvidløg og citrongræs fint. Hæld det og de øvrige ingredienser til marinaden i en mini-hakker/blender. Blend det sammen til en tyk masse.
- Puds svinemørbraden og skær i 1 cm tykke skiver.
- Put marinaden og kødet i en frysepose og lad trække min. 30 min i køleskabet.
Frisk sovs
- Hak hvidløg og chili fint.
- Find en skål og hæld alle ingredienserne til ’sovsen’ sammen og bland med det hakkede hvidløg og chili.
- Lad den stå lidt, så sukkeret bliver opløst.
Tilbehør
- Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.
- Hak iceberg salaten i små stykker.
- Skær agurk i tynde stave.
- Skær peanutsne i små stykker.
- Sæt vand over i en gryde med salt og kog nudlerne som anvist på pakken. (5-6 minutter, tog dem jeg købte). Når det er kogt, skyldes med koldt vand og vandet hældes fra.
Kødet
- Find en pande og put 1 spsk. smør herpå.
- Put det marinerede kød på panden og steg i ca. 2-3 min på hver side.
Anretning
- Put salat, gulerødder og agurk nederst i en dyb skål.
- Put en håndfuld nudler ovenpå.
- Hæld den friske ’sovs’ over.
- Put kødet på og drys med peanuts og frisk koriander.
Seneste kommentarer