Asiatisk nudelsalat

image_pdfimage_print

Jeg er vild med asiatisk mad pga. de mange krydderier, som giver en masse smag. I denne ret er det koriander, hvidløg, citrongræs, chili og hvidløg som primært giver smagen. Det er en frisk ret med salat og en del kan forberedes i forvejen.

Asiatisk nudelsalat

En skøn frisk salat, som er spækfyldt med smag
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: asiatisk, citrongræs, koriander, nudler, salat, svinekød, Svinemørbrad
Forb. tid: 40 minutter
Marinerings tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2,5 spsk. rørsukker evt. alm. sukker
  • 1 spsk. soya
  • 1, 5 tsk. hvid stødt peber
  • 4 fed hvidløg

Kød og sovs

  • 500 g svinemørbrad
  • 3/4 dl rørsukker eller alm.
  • 3/4 dl eddike
  • 3/4 dl fiskesauce
  • 2 dl kold vand
  • 2 fed hvidløg (små)
  • 2 stk røde chilier

Øvrige

  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk iceberg salat
  • 2 stk agurk
  • 300 g ægnudler passer med 1 ‘blok’ pr. mand
  • 1 dl peanuts
  • 2 spsk. smør
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Marinade og kød

  • Hak løg, hvidløg og citrongræs fint. Hæld det og de øvrige ingredienser til marinaden i en mini-hakker/blender. Blend det sammen til en tyk masse.
  • Puds svinemørbraden og skær i 1 cm tykke skiver.
  • Put marinaden og kødet i en frysepose og lad trække min. 30 min i køleskabet.

Frisk sovs

  • Hak hvidløg og chili fint.
  • Find en skål og hæld alle ingredienserne til ’sovsen’ sammen og bland med det hakkede hvidløg og chili.
  • Lad den stå lidt, så sukkeret bliver opløst.

Tilbehør

  • Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.
  • Hak iceberg salaten i små stykker.
  • Skær agurk i tynde stave.
  • Skær peanutsne i små stykker.
  • Sæt vand over i en gryde med salt og kog nudlerne som anvist på pakken. (5-6 minutter, tog dem jeg købte). Når det er kogt, skyldes med koldt vand og vandet hældes fra.

Kødet

  • Find en pande og put 1 spsk. smør herpå.
  • Put det marinerede kød på panden og steg i ca. 2-3 min på hver side.

Anretning

  • Put salat, gulerødder og agurk nederst i en dyb skål.
  • Put en håndfuld nudler ovenpå.
  • Hæld den friske ’sovs’ over.
  • Put kødet på og drys med peanuts og frisk koriander.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*