Bananroulade

Nogen kalder det Budapest rulle- jeg kalder det banan roulade. Det er en skøn kombi imellem nøddemarengs, flødeskum, banan og chokolade.


Bananroulade

En virkelig skøn kombi af marengs, banan og flødeskum

Nøddebund

  • 5 stk æggehvide
  • 275 g flormelis
  • 90 g hasselnødder
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • evt lidt mandelflager

Fyld

  • 2 bananer
  • 3 dl piskefløde
  • 80 g mørk chokolade
  • evt lidt guldglimmer til pynt
  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 7 min
  3. Tag ud og afkøl
  4. Hak nødderne helt fint i en minihakker
  5. Kom æggehvider og 135 g flormelis i en skål og pisk det til en stiv marengs
  6. Find en ny skål og bland de hakkede nødder, majsstivelse og 135 g flormelis sammen
  7. Vend forsigtigt det hele sammen med marengsen ved hjælp af en dejskraber
  8. Kom i en sprøjtepose med tyl
  9. Fordel nøddemarengsen på en bageplade med bagepapir i lange rækker (se billede nederst) og drys evt med mandelflager
  10. Bages i ovnen i ca 18-20 minutter
  11. Køles helt af
  12. Pisk fløden til skum, hak chokoladen og skær bananerne i skiver
  13. Fordel flødeskummet, banan og chokolade og rul forsigtigt
  14. Serveres helst samme dag- så den forbliver sprød
  15. Pynt evt toppen med flødeskum (fra sprøjtepose med tyl), guldglimmer og chokolade
Dessert
banan, chokolade, flødeskum, marengs, nødder, roulade