Thaisuppe med kylling, rødkarry og kokosmælk

Thaisuppe med kylling, rødkarry og kokosmælk

image_pdfimage_print

Jeg eeeeelsker thaimad og generelt mad med en masse krydderier der bare komplimentere hinanden. Den her suppe er super hurtig at lave, og skøn på en varm efterårsdag.

Ingredienser (4 personer)

  • 450 g kylling
  • 3 stængler citrongræs
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk revet frisk ingefær
  • 1 spsk rød karrypaste
  • 1 liter hønsebouillon
  • 4 blokke ridnudler evt fuldkorn (i alt 250 g)
  • Olie til stegning
  • 600 ml kokosmælk
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 peberfrugter
  • Saft fra 1 lime
  • Evt Frisk koriander

Fremgangsmåde

  • Start med at klargøre ingredienserne og lig dem i nogle skåle
  • Skær kyllingen i små stykker
  • Skræl og riv ingefær fint
  • Pil hvidløget og hk det groft
  • Skyl og skær peberfrugt i tynde strimler
  • Skær citrongræs i 2-3 dele og mas dem mod skærebrættet, så smagen frigives
  • Find en gryde og kom lidt olie i
  • Svits hvidløg, rød karry og ingefær i 1-2 minutter
  • Kom kyllingen derned og steg ydeligere 1 minuts tid
  • Tilføj bouillon og citrongræs. Lad det hele simre i 10 min
  • Sæt imens vand over at koge til nudlerne og kog dem efter anvisning (ofte 3-4 minutter)
  • Til slut kommes kokosmælk, fiskesauce, peberfrugt og limesaft.
  • Server suppen med nudlerne og top evt med frisk koriander

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*