Omelet med laks og spinat

Omelet med laks og spinat

image_pdfimage_print

Selvom jeg elsker æg, så kan det tælles på 1 hånd hvor mange gange jeg har haft lavet omelet. Da jeg har fået en ny pande, ville jeg lave en lækker omelet med laks og spinat. Omelet kan være så alsidig og er en god “tøm køleskabet “ ret. Overvejer andre versioner som eks skinke/ost, kartoffel/chorizo, hakket oksekød/squash osv.

Ingredienser (2 personer)

  • 5 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1/2 dl mælk
  • 100 g røget laks
  • 75 g frisk spinat
  • 6 små tomater
  • 40 g ost (jeg brugte emmenthaler. Men ellers kunne cheddar eller parmesan være alternativer)
  • 1 spsk fedtstof
  • Frisk purløg
  • 2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  • Tag en skål og pisk æg, salt, peber og mælk sammen
  • Skær laksen i små stykker
  • Skyl og skær tomaterne i små skiver
  • Riv eller skær osten ud i små tern
  • Skyl spinaten og damp den i en gryde med en lille smule vand, indtil den falder sammen. Hæld vandet fra.
  • Smelt fedtstof på en pande (har du en pande der kan komme i ovnen, så brug den)
  • Hæld æggemassen på og fordel laks, tomat, ost og spinat derpå
  • Steg ved middelvarme i 5 min
  • Kom et låg på panden (stil alternativt i ovnen) i ca 20-25 min ved mideelvarme til æggen er fast
  • Server med frisk purløg og ristet rugbrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*