Gulerodsrisotto

Gulerodsrisotto

image_pdfimage_print

Jeg elsker de simple, men udsøgte retter. Og så er det et kæmpe plus, når børnene også skovler det ned.

Ingredienser (4 personer)

  • 500 g gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 5!spsk olie/smør til stegning
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • 50 g revet parmesan
  • evt. nogle sprødstegte kiver bacon

Fremgangsmåde

  • Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker og kog dem i ca. 15 min (til de er så bløde at de kan blendes)
  • Hæld vandet fra gulerødderne og blend dem med 2 spsk olie til en glat pure
  • Pil og hak løg og hvidløg
  • Tag bladene af en håndfuld timian
  • Kom 2 spsk olie i en tykbundet gryde sammen med løg, hvidløg og timianen og steg kort
  • Kom lidt salt og peber deri
  • Skyl risene i en si og hæld i gryden
  • Kom nu hvidvin deri og lad det simre til hvidvinen er fordampet
  • Hæld lidt efter lidt bouillon i, så der hele tiden er væde, men så risene langsomt kan optage væsken
  • Koges i ca 20 min
  • Lige inden servering vendes gulerodspuréen i samt den revede parmesan
  • Drys evt med lidt frisk timian, lidt ekstra parmesan eller lidt sprødstegt bacon

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*