Frugtlagkage

Frugtlagkage

image_pdfimage_print

Denne kage, er ikke en typisk lagkage, men den har flere lag (hvoraf navnet). Den er frisk med frugt og creme, ovenpå den lidt sødere kagedej og marengs.
Kagens nederste lag er en lys kagedej, derefter luftig og sprød marengs – begge dele bages i ovnen. Lige før servering puttes flødeskum/creme fraiche blandingen på og toppes med diverse frugter efter eget valg og sæson.

Kagen kan laves 1 dag før og dækkes til med sølvpapir. Cremen laves dog først kort før servering. 

Ingredienser - ca. 25 personer, 45-60 min. OBS: Kagen skal afkøles inden cremen kommes på

  • Dej:
  • 375 g blød margarine
  • 300 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 225 g mel
  • 4,5 strøgne tsk. bagepulver
  • 30 g grofthakket (eller små knapper) mørk chokolade 

Marengs

  • 6 æggehvider
  • 450 g sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 150 g grofthakkede hasselnødder

Fyld

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl creme fraiche
  • Diverse frugt eller mynte 

Fremgangsmåde dej

  1. Margarine og sukker piskes sammen. Pisk nu æggeblommer deri. Tilsæt derefter de sidste ingredienser og piske sammen. 

Fremgangsmåde marengs

  1. Æggehvide og sukker piskes luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser.

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld først dejen på pladen og fordel den ud. Dernæst puttes marengsen ovenpå – bages derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min på nederste rille!
  2. Kagen tages derefter ud og afkøles.
  3. Før servering piskes fløde til flødeskum og blandes med creme fraiche. (tilsæt evt. en smule vaniljesukker, for en lidt sødere creme).
  4. Skær frugt ud i små skiver og pynt kagen. Her kan du slippe kreativiteten løs og ex. lave et mønster med frugten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*