Nemme romkugler

Nemme romkugler

image_pdfimage_print

Disse romkugler er et hit hos de fleste og ikke mindst hos børn. Måske fordi det er nemt for dem, at være med til at rulle dem. Jeg bruger selv et par handsker, så dejen ikke hænger fast på fingrene, når man skal forme og rulle dem i drys. Drys og krymmel kan varieres i det uendelige. Jeg havde dette liggende i skuffen eks. harlekin, lakrids, kokos mm. 

Ingredienser

  • 1 marcipanroulade (350 g)
  • 1 chokoladeroulade (300 g)
  • 1 mazarinkage (275 g)
  • 1,5 spsk hindbærsyltetøj
  • 3 spsk æblemos 
  • 3 tsk romessens (eller mere eller mindre, alt efter smag)
  • 2 spsk kakaopulver
  • Krymmel: der går nemt flere hundrede gram krymmel. Så kan være billigere at bruge kokosmel på nogle af kuglerne.

    Jeg brugte 350 g krymmel

Fremgangsmåde

  1. Tag de 3 købekager og hak dem til smuldr i en skål (jeg brugte en paletkniv, og tog en kage ad gangen).
  2. Put derefter syltetøj, æblemos, romessens og kakaopulver  i skålen og bland godt sammen til en stort set ensartet masse. Nogle af de romkugler man køber ved bageren, har lidt struktur, så gør det så ensartet, som du bedst kan lide.
  3. TIP: Som jeg skrev ovenover vælger jeg at rulle romkuglerne med handsker på og det kan også være en fordel at stille dem på køl 20 min før de skal rulles. Så er dejen mere fast og holder bedre formen
  4. Når du har rullet kuglerne i krymmel (I den størrelse du ønsker), skal du komme romkuglerne på køl. Efter ca. 1 times tid er de lidt mere faste og klar til servering!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*