Jordbærkage med moussekugler

Jordbærkage med moussekugler

image_pdfimage_print

Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, som ikke kan lide jordbærkage. Den sprøde mørdejsbund, den cremede mazarinmasse og den friske mousse med jordbær og de friske jordbær på toppen er en helt perfekt kombination. Den ultimative sommerkage, hvis du spørger mig.

Hvis du skal lave moussekuglerne, skal du have en silkoneform hertil. Du kan også undlade kuglerne og blot lave et “fladt” lag mousse. Så du skal blot bruge en tærteform, aflang eller rund.

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 75 g blødt smør
  • 10 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 æg
  • 15 g mandelmel
  • 125 g hvedemel
  • Smør til formen

Mazarin med pistacie

  • 80 g marcipan
  • 80 g sukker
  • 80 g blødt smør
  • 1,5 æg
  • 30 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 50 g mørk chokolade (omkring 55% kakao)

Jordbærmousse

  • 4 blade husblas
  • 250 g jordbær
  • 1 dl koncentreret jordbær/hyldeblomst saft
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3,5 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 18%

Pynt

  • 8 friske jordbær til pynt
  • 1 spsk grofthakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

Mørdejsbunde

  • Kom smør, flormelis og salt sammen i en skål og pisk det sammen
  • Rør æg i indtil det er godt rørt ind i massen
  • Blend pistacienødderne helt fint (som var det mel) og tilføj i dejen med en røreske
  • Tilføj mandelmel og hvedemel og rør forsigtig og kort rundt i massen
  • Form dejen til en kugle, pak den ind i film og læg i køleskabet i 1 time
  • Rul derefter dejen ud i et tyndt lag på et bord med lidt mel på (så det ikke hænger fast).
  • Beklæd en smurt tærteform med dejen og skær kanterne af
  • TIP- Du kan evt lave små blomster eller lign med en udstikker af dejresterne. Bage dem og pynte tærten med dem.
  • Stil tærtebunden i fryserne i 1 time

Mazarin med pistacie

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Riv marcipanen groft og pisk det godt sammen med sukkeret
  • Tilføj smøret og pisk godt sammen
  • Tilføj æg og pisk kort igen
  • Blend pistacienødderne helt fint og vend dem i massen
  • Tag tærteformen ud af fryseren (efter 1 time) og fyld mazarinmassen i
  • Bages midt i ovnen i 20 min , til bunden bliver gylden og sprød
  • Afkøles på en rist
  • Smelt chokoladen over vandbad og pensl den på den afkølede tærte
  • Stil tærten på køl indtil chokoladen er størknet

Jordbærmousse

  • Kom husblassen i en skål med koldt vand i ca 10 min.
  • Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker
  • Find en gryde og kom jordbær, sukker, vanille og saft deri og kog op
  • Lad det småkoge i 10 min
  • Tag af varmen og blend til en pure
  • Vrid husblassen fri for vandet og bland i jordbærmassen imens den er varm
  • Stil jordbærmassen på køl i ca 20 minutter, den skal stadig være lun
  • Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt sammen med creme fraiche med en dejskraber
  • Vend nu jordbærmassen i
  • Fyld jordbærmassen i tærteformen samt i silikoneform med 1/2 kugleform. Stil både tærte og halvkugler på køl i minimum 6 timer.

Servering

  • Server gerne samme dag (bunden er mest sprød) – men kan serveres dagen efter.
  • Placer halvkuglerne på kagen
  • Pynt med friske bær og hakkede pistacienødder

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*