Bruschetta med mozzarella, parmaskinke og tomat

Ingredienser (10 stk)

  • 1 baguette (til ca 10 skiver)
  • 1 pk parmaskinke – 5 skiver
  • 1 frisk mozzarella
  • 1 bøtte pesto (frit valg- jeg brugte rød og grøn)
  • 8 cherrytomater
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 8-10 friske basilikums blade

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Skær baguetten i 10 skiver, evt på skrå så bliver de lidt større
  • Smør skiverne med pesto
  • Skær mozzarellaen i 10 tynde skiver og lig den ovenpå brødet
  • Kom 1/2 skive parmaskinke ovenpå mozzarellaen
  • Find en bageplade med bagepapir og kom skiverne derpå
  • Bages i ovnen til osten smelter og brødet bliver sprødt i ca 10 min
  • Imens skæres cherrytomaterne ud i små tern og kommes i en lille skål
  • Bland olie med et presset fed hvidløg og hæld over tomaterne
  • Hak basilikum groft og fordel rundt
  • Smag til med salt og peber og server tomatsalsaen sammen med bruchettaerne