Skovbær- og chokolademousse i glas

Skovbær- og chokolademousse i glas

image_pdfimage_print

Hvis du (ligesom de fleste andre) elsker chokolademousse- så må du love mig at lave den her udgave! Personligt synes jeg til tider, at chokolademousse alene bliver lidt for intenst og der balancere skovbærmoussen det hele perfekt med dens syre og friskhed.

Ingredienser (6 personer)

  • Friske hindbær til pynt
  • evt lidt friske mynteblade, hakkede pistacienødder eller lidt knust kiks til drys

Skovbærmousse

  • 225 g frosne skovbær (alternativt kun hindbær)
  • 80 g sukker
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 1 tsk vanilleessens eller 1 vaniljestang
  • 1,5 blad husblas
  • 2 dl piskefløde

Chokolademousse

  • 50 g mørk chokolade (70%)
  • 50 g lys chokolade (min 35%)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 35 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Skovbærmousse

  • Kom skovbær, sukker, citron og vanille op i en lille gryde og kog det op. Når det koger skrues ned på svagvarme og lad det simre i ca 5 min.
  • Imens kommer du husblasen i en skål med koldt vand, så de er godt dækket af vand (skal stå i vandet i ca 10 min)
  • Hæld skovbærmasen i en sigte over en skål og si saften fra. Du skal nemlig kun bruge saften.
  • Vrid husblasen fri af vand og kom den ned i skålen med den varme skovbærsaften – obs saften skal varm, så husblasen smelter.
  • Rør husblasen godt ud i saften og lad det køle af til det saften er håndvarm/lun.
  • Pisk imens fløden til skum og vend det forsigtigt i saften med en dejskraber af 2-3 omgange.
  • Hæld i glas (som stilles på skrå i eks muffinform- hvis du vil have samme look som på billedet). Du kan bruge en sprøjtepose eller en frysepose med et lille hul i, hvis du vil undgå at der kommer mousse op af kanten.
  • Stil i fryseren i 45-60 min.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen forsigtig over vandbad
  • Pisk imens æggeblommer og sukker helt luftigt og hvidt
  • Når chokoladen er smeltet hældes den forsigtigt ned i æggemassen imens du røre rundt og blander det sammen
  • Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i med en dejskraber af 2-3 omgange.
  • Tag glassene med skovbærmousse ud af fryseren og hæld chokolade moussen i.
  • Placer nu almindeligt stående i køleskabet i min. 3-4 timer. Kan sagtens laves dagen før.
  • Pynt evt med friske bær eller lign.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*