Chokoladelagkage med chokoladefrosting og bær

Chokoladelagkage med chokoladefrosting og bær

image_pdfimage_print

Hvis du vil bage en kage med ”wow faktor”, men som ikke kræver timer eller en masse udstyr i køkkenet (kun en springform og evt. sprøjtpose m tyl til at komme frosting på) – så er det her lige den her kage, du skal lave. Den smager super godt (hvis man vel og mærke kan lide chokolade, men hvem kan ikke det?). Jeg lavede kagen dagen før den skulle serveres, og resterne blev spist 2 dage efter og smagte ligeså skønt. Vent evt. med at pynte med bær og toffifee.

Ingredienser (1 kage svarende til ca. 8-10 personer)

Lagkagebunde

  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 1/4 dl solsikkeolie
  • 220 g hvedemel
  • 20 g mandelmel (du kan evt bruge hvedemel som erstatning)
  • 300 sukker
  • 40 g kakaopulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 1/4 dl kaffe
  • Smør til at smøre springforme med

Chokoladefrosting

  • 75 g smør
  • 325 g naturel flødeost (philadelphia eller lign.)
  • 250 g flormelis
  • 30 g kakaopulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk odense chokoladesovs eller nutella (kan undlades, men giver en god smag)

Pynt

  • Friske bær evt. efter sæson. Jeg brugte blåbær og hindbær
  • En 1/2 pakke toffifee
  • evt. lidt guldstøv

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Find en skål (evt. køkkenmaskine) og find piskeris frem
  • Kom æg, kærnemælk og olie i skålen og pisk sammen
  • Find en anden skål og bland alle de tørre ingredienser (mel, mandelmel, sukker, kakao, vanillesukker, natron, bagepulver samt salt) sammen i en skål
  • Hæld herefter de tørre ingredienser ned til de øvrige ingredienser og pisk/rør det sammen
  • Lav en kop kaffe og rør 1 1/4 dl i dejen
  • Når dejen er ensartet er dejen færdig
  • Find 3 springforme på 18 cm (hvis du kun har 1, så bag bundende af 3 omgange)
  • Beklæd bundene med bagepapir og smør bund og kanter med smør
  • Hæld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 20 – 25 minutter
  • Tjek om kagen er færdig med en gaffel/træspyd eller lignende. Hvis der ikke hænger kage fast på, er bunden færdig
  • Afkøl bundene på en rist og tryk evt bundene mere flade med dine hænder imens de er lune

Chokoladefrosting

  • Find en skål og pisk flødeost og smør godt sammen
  • Tilsæt de øvrige ingredienser sammen og pisk cremen luftig i ca. 5 minutter

Servering

  • Du kan enten vælge at ”samle” kagen, når bundene er afkølet og stille på køl inden servering (kan holde flere dage i køleskabet) ELLER vente med at samle den og stille bunde og frosting på køl og tage ud 30 min før, de skal bruges, så frostingen kan blive blød inden den smøres på
  • Start med at ligge 1 lagkagebund på serverings fadet. Smør 1/3 af frostingen på, kom igen en lagkagebund på og kom igen 1/3 af frostingen på. Kom den sidste bund på og smør den resterende frosting på med en kniv eller en sprøjtepose. Pynt med bær og chokolade. Evt guldstøv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*