Bønnesalat med vinaigrette

Bønnesalat med vinaigrette

Bønner er ofte på tilbud på frost og det gør at du kan lave en lækker budgetvenlig salat, som samtidig er mættende. Denne salat har 2 slags bønner i, nemlig Edamame samt Haricot verts. Du kan lave en masse skønne salater med bønner, her har jeg lavet dem sammen med tomat, bacon og rødløg. Derudover er det vendt i en lækker og frisk vinaigrette (olie/eddike dressing).


Bønnesalat med vinaigrette

En dejlig frisk salat med syrlig olie dressing

  • 200 g frosne grønne bønner (haricots verts)
  • 1 dl frosne edamame bønner
  • 2 stk store tomater ( i tern)
  • 2-3 skiver stegte baconskiver (knækket i mindre stykker )
  • 1/2 stk rødløg (skåret i tynde skiver)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk æbleeddike
  • 1,5 tsk sød sennep (alm. kan også bruges)
  • 1 tsk flydende honning/sirup
  • Salt og peber
  • evt lidt frisk persille
  1. Kog begge slags bønner i kogende letsaltet vand i 2 min. Hæld vandet fra og køl ned med koldt vand, som også sies væk bagefter

  2. Kom bønnerne i en skål sammen med tomat, rødløg og bacon

  3. Nu til vinaigretten (dressingen). Bland olie, sennep, honning og æbleeddike sammen i en lille skål. Smag til med salt og peber

Salat
bønner, dressing, edamamme, eddikke, frugtssalat, olie, sennep, tomat