Iskaffe

Jeg har ikke tal på alle de gange jeg i mit liv har sagt “nej, jeg drikker ikke kaffe” og folk derefter har set forundret på mig. Nok i endnu højere grad efter at jeg blev mor til tvillinger. Jeg har bestemt haft brug for koffeinens virkning, men er ikke så vild med varme drikke og den stærke kaffesmag. Dog har jeg altid godt kunne lide kaffeis, tiramisu og den slags. Min veninde introducerede mig for denne her iskaffe – og indrømmet, jeg var meget skeptisk. Men jeg er blevet helt vild med den. Den er dejlig mild og skøn med en masse isterninger i på en varm sommerdag.

Jeg har den stående på køl hele sommeren, så jeg nemt kan lave iskaffe både til gæster og os selv.

HOLDBARHED: siruppen kan stå på køl 1 uges tid

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem. Salt, peber og fedtstof til stegning er de eneste ting, der ikke bliver lagt over (da det betragtes som basislager).  

De øvrige ingredienser kan du nu super nemt få bragt lige til hoveddøren. Du kan nemt slette de råvarer fra indkøbskurven, som du evt. allerede har derhjemme.

@import url(https://db.onlinewebfonts.com/c/7ad301252d6ecd3866e1734b16289941?family=Metric-R-Medium);



Læg alle varer i kurv på Nemlig


Iskaffe

Skøn og forfriskende iskaffe, som er et musthave om sommeren herhjemme

Sirup (ca. 8 dl svarende til 8 glas)

  • 7 dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 12 tsk instant kaffepulver
  • 1 tsk vanille paste (eller korn fra en stang)

Øvrige ingredienser

  • 2 dl valgfri mælk (pr iskaffe)
  • Isterninger
  • evt. lidt chokoladesovs eller karamel sovs til kanten af glasset (hvis du vil lave en luksus udgave)
  1. Kom alle ingredienserne til siruppen op i en gryde og kog det op i 12 min.
  2. Hæld op i en kande og stil på køl.
  3. Ved servering fyldes et glas godt op med isterninger.
  4. Hæld derefter 1 dl kaffesirup samt 2 dl mælk i glasset.
  5. Server evt med sugerør
Drinks
drikke, iskaffe, kaffe, sommer