Let kartoffelsalat med olie/eddike dressing

Let kartoffelsalat med olie/eddike dressing

image_pdfimage_print

Kartoffelsalat findes i mange afskygninger. Personligt har jeg aldrig brudt mig særlig meget om købeversionen, som er meget tung i det. Denne kartoffelsalat er utrolig let i det og passer helt perfekt i varmen som tilbehør til eks grillmaden. Jeg serverede små frikadeller, majskolber og flute til. Et hit for store og små. Du kan evt. vente med at komme dressing på og servere den ved siden af i en lille skål (hvis du har små børn derhjemme, som måske ikke vil kunne lide salaten med).

Ingredienser (4 personer)

  • 1200 g (Nye) kartofler – kogt og pillet skrællen af
  • 1-2 avokadoer
  • 10 små cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner (ristet på tør pande til de bliver let gyldne)

Dressing

  • 3 spsk neutral olie (jeg brugte en god olivenolie)
  • 1,5 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Skær de kogte kolde kartofler i små stykker og kom i en skål.
  • Skær avokado i tern og kom op i skålen.
  • Halver tomaterne og kom op til det andet.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og bland rundt i salaten (eller server ved siden af)
  • Drys pinjekerner og basilikum over.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*