Fiskesuppe med kammuslinger

Fiskesuppe med kammuslinger

image_pdfimage_print

Ingredienser (2 personer, tilberedning ca. 35 min)

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 flaske hvidvin
  • 3 spsk. tomatpuré
  • Olie og smør til stegning
  • 500 ml fiskefond
  • 250 ml skaldyrsfond (eller evt. blot 250 ml mere fiskefond)
  • 1 dl piskefløde
  • Salt, peber
  • 1/2 citron
  • 1/2 tsk. safran
  • 1 laurbærblad
  • 1 håndfuld frisk persille, dild og timian
  • 8 kammuslinger

Fremgangsmåde

  • Skræl grøntsagerne og pil løgene. Hak grøntsagerne ud i små tern, hvidløget skæres i tynde skiver og fennikel skære i tynde skiver.
  • Varm olien op i en gryde og svits grøntsagerne i nogle minutter. Derefter tilsættes hvidvinen, tomatpure, laurbærblad, de friske krydderurter og safran i gryden og reducér væden med ca. 50%.
  • Tilsæt begge fonder og lad suppe små koge igen i ca. 15 minutter.
  • Sigt evt. grøntsagerne fra. Tilsæt fløden kort før servering.
  • Smag til med salt og peber.
  • Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, drys med en smule salt og sukker.
  • Varm en pande meget op. Tilsæt lidt olivenolie. Kom kammuslingerne på panden og afvent 30 sek. kom en klat smør på panden og steg yderligere i ca. 20 sekunder og vend derefter kammuslingerne og steg dem i ca. 45 sek .
  • Pynt med frisk dild.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*