Ingredienser (2 personer, tilberedning ca. 35 min)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 1/2 fennikel
- 1/2 flaske hvidvin
- 3 spsk. tomatpuré
- Olie og smør til stegning
- 500 ml fiskefond
- 250 ml skaldyrsfond (eller evt. blot 250 ml mere fiskefond)
- 1 dl piskefløde
- Salt, peber
- 1/2 citron
- 1/2 tsk. safran
- 1 laurbærblad
- 1 håndfuld frisk persille, dild og timian
- 8 kammuslinger
Fremgangsmåde
- Skræl grøntsagerne og pil løgene. Hak grøntsagerne ud i små tern, hvidløget skæres i tynde skiver og fennikel skære i tynde skiver.
- Varm olien op i en gryde og svits grøntsagerne i nogle minutter. Derefter tilsættes hvidvinen, tomatpure, laurbærblad, de friske krydderurter og safran i gryden og reducér væden med ca. 50%.
- Tilsæt begge fonder og lad suppe små koge igen i ca. 15 minutter.
- Sigt evt. grøntsagerne fra. Tilsæt fløden kort før servering.
- Smag til med salt og peber.
- Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, drys med en smule salt og sukker.
- Varm en pande meget op. Tilsæt lidt olivenolie. Kom kammuslingerne på panden og afvent 30 sek. kom en klat smør på panden og steg yderligere i ca. 20 sekunder og vend derefter kammuslingerne og steg dem i ca. 45 sek .
- Pynt med frisk dild.

Seneste kommentarer