Når man har små børn, så er der ikke altid så meget tid til at lave aftensmad i hverdagene. Ihvertfald ikke herhjemme hvor vi senest spiser kl.17.30. Den her ret er super nem at lave, smager skønt og er børnevenlig idet kartoflerne kan moses i sovsen. Du kan sagtens udskifte eller tilføje dine yndlings grøntsager til retten.
Ingredienser (4 personer, tilberedning ca. 15 min, tid i alt ca. 35 min.)
- 2 spsk. olie eller smør til stegning
- 6 stk. kyllingebryst – og lår med ben
- 500 g kartofler, skrællet og delt i kvarte
- 1 lille løg, hakket fint
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 2 tsk paprika
- ca. 10 cherrytomater, halveret
- 1 terning hønsebouillon
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 100 g revet parmesan
- Salt og peber
Som skrevet tidligere, kan du bruge en masse forskellige grøntsager i retten, det kunne eksempelvis være: porre, forårsløg, peberfrugt, jordskokker, broccoli, blomkål, ærter, squash eller frisk spinat.
Fremgangsmåde
- Find et stort ildfast fad frem.
- Kom olie på en pande og steg kort kyllingen på alle sider, den skal bare brunes af. Og tages derefter af igen og ligges i det ildfaste fad.
- Steg hvidløg, løg, paprika kort i 1-2 minutter på panden.
- Steg kort kartoflerne sammen med i et par minutter.
- Dernæst kommes tomaterne i panden og steger med i 30-60 sek.
- Kom bouillonterning og vand i panden og udløs terningen i vandet. Lad det simre i ca. 4-6 min.
- Tilsæt de resterende ingredienser som parmesan og madlavningsfløden i panden.
- Smag på sovsen og smag til med salt og peber.
- Hæld indholdet fra panden op i det ildfaste fad med kyllingen og varm i ovnen i ca. 20 min. Du kan evt. stikke i kartoflerne med en gaffel og sikre de er færdige.
Seneste kommentarer