Klassens time chokoladekage med lyserød glasur

Klassens time chokoladekage med lyserød glasur

image_pdfimage_print

Jeg skulle medbringe en kage til et babyshower, og da jeg blev ramt af sygdom skulle det være en nem kage. Den her kage var dejlig svampet og super nem at lave. Perfekt at tage med til kollegaerne, sende med børnene i skolen og lignende.

Ingredienser (ca. 20-25 personer)

  • 250 g blødt smør
  • 325 g sukker
  • 5 æg
  • 240 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g mørk grofthakket chokolade
  • 2,5 dl creme fraiche

Glasur og pynt

  • 8 dl flormelis
  • 1 knivspids pink pastafarve (hvis du ønsker lyserød glasur)
  • 8 spsk. lunt vand
  • evt. pynt som tivolikrymmel og farvede chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
  • Pisk smør og sukker til en luftig masse
  • Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
  • Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron)
  • Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen.
  • Til slut tilsættes creme fraiche og de hakkede chokoladestykker
  • Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
  • Bages i ovnen i 25 min.
  • Når kagen er helt afkølet , så blandes ingredienserne til en glasur i en skål og fordeles på kagen. Pynt evt. med farvede chokoladeknapper og tivolikrymmel.

4 Comments

  1. Hejsa,

    Skal man først blande den våde og tørre del og SÅ tilsætte creme fraiche og chokoladestykker eller… :o)?

    Mange hilsner
    Maria

    • Hej Maria
      Super at du spørger, jeg kan da godt se at jeg lige skal have skrevet det lidt mere tydeligt i fremgangsmåden. Men det er præcis som du skriver.
      Håber du kaster dig ud i det 😉
      God søndag aften,
      Vh Josephine/Madmusen

      • Super fint med svar, tak!

        Jeg lavede den i tirsdags, da min søn fyldte fire år, og hele hans børnehavestue kom til fødselsdag hjemme hos os – og den var et KÆMPE hit hos både børn og de voksne :o).

        Så tak for den go’e opskrift – den er godt gemt til en anden gang ;o).

        Mange hilsner
        Maria

  2. Tusind tak for den fine feedback Maria – elsker når
    opskrifterne skaber glade spisere, store som
    små 😉 og stort tillykke med din søn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*