Klassens time chokoladekage med lyserød glasur

Klassens time chokoladekage med lyserød glasur

image_pdfimage_print

Jeg skulle medbringe en kage til et babyshower, og da jeg blev ramt af sygdom skulle det være en nem kage. Den her kage var dejlig svampet og super nem at lave. Perfekt at tage med til kollegaerne, sende med børnene i skolen og lignende.

Ingredienser (ca. 20-25 personer)

  • 250 g blødt smør
  • 325 g sukker
  • 5 æg
  • 240 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g mørk grofthakket chokolade
  • 2,5 dl creme fraiche

Glasur og pynt

  • 8 dl flormelis
  • 1 knivspids pink pastafarve (hvis du ønsker lyserød glasur)
  • 8 spsk. lunt vand
  • evt. pynt som tivolikrymmel og farvede chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
  • Pisk smør og sukker til en luftig masse
  • Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
  • Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron)
  • Tilsæt derefter creme fraiche og de hakkede chokoladestykker
  • Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
  • Bages i ovnen i 25 min.
  • Når kagen er helt afkølet , så blandes ingredienserne til en glasur i en skål og fordeles på kagen. Pynt evt. med farvede chokoladeknapper og tivolikrymmel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*