Kålsalat med æble, mandler og mormordressing

Kålsalat med æble, mandler og mormordressing

image_pdfimage_print

Kål er super sundt, billigt og super lækkert hvis man tilbereder det rigtigt. Jeg skulle have en salat med der passede til frikadeller m. kartofler og brun sovs. Denne salat passede rigtig godt til.

Ingredienser 4-6 personer

  • 1/2 spidskål
  • ca. 5 dl hk. grønkål
  • 1 æble
  • 50 g salte mandler
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 dl piskefløde
  • 1,5 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  • Hak grønkålet fint
  • Skær spidskålen i tynde strimler
  • Bland piskefløde, sukker og citron sammen i en skål. Smag evt om du ønsker den mere sød eller syrlig.
  • Vend derefter kålen rundt i skålen og fordel dressingen
  • Dressingen får kålen til at falde sammen, så den ikke er så bitter og hård at bide i
  • Skær æble i små tern og hak mandlerne groft. Drys begge dele på kålen og server.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*