Talkage

Talkage

image_pdfimage_print

Efter jeg fødte mine tvillingedrenge, har jeg ikke haft meget tid til at stå i køkkenet eller udvikle nye opskrifter til min blog. Da vi skulle fejre deres 1 års fødselsdag, havde jeg lyst til at kaste mig ud i nogle lækre dekorative kager. Den ene kage blev denne talkage af chokoladekage med limecreme og pynt.

Kagen er super simpel og cremen ligeså. Det er pynten der får den til at se overdådig ud og den kan du købe dig fra. Jeg pyntede med brombær, hindbær, toffifee, marengs i forskellige farver, sølvstøv og slik. Det er kun din fantasi som sætter grænser ift pynten.

Og det bedste af det hele – den var et stort hit hos gæsterne, store som små 🙂

Ingredienser 15-20 personer

Chokoladekage

 • 350 g sukker
 • 170 g hvedemel
 • 4 spsk. kakaopulver
 • 3 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker
 • 250 g smeltet smør
 • 3 æg
 • 2 dl kogende vand

Limecreme

 • 400 g flormelis
 • 125 g blødt smør
 • 1/2 tsk. vanillesukker
 • Saft fra 1 økologisk lime samt revet skal
 • 200 g naturel flødeost (philadelphia)

Pynt

 • diverse bær, toffifee, marens i forskellige farver, sølvstøv og slik.

 

Fremgangsmåde

Chokoladekage

 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Kom de tørre ingredienser (sukker, mel, vanillesukker, kakao og bagepulver) i en skål og rør det rundt. Smelt smørret i en gryde og hæld det ned til de tørre ingredienser sammen med æggene. Pisk dejen godt til massen er godt blandet sammen. Kom til slut det kogende vand deri.
 3. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld kagedejen derpå og fordel jævnt ud med en dejskraber.
 4. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. (stik evt. en træpind eller lignende ned i og se om der hænger dej ved. Hvis ikke der gør, så er kagen færdig).
 5. Lad kagen køle af.
 6. Find et stykke bagepapir og tegn med blyant den form du ønsker kagen i. Jeg lavede et 1- tal, men bunden af 1-tallet blev samlet af nogle af resterne der blev af kagen i siden. Det kan ikke ses, når den bliver pyntet. Klip bagepapiret ud og skær kagen efter papiret.

Lime creme

 1. Kom flormelis og smør i en skål og pisk det til en lys luftig masse.
 2. Tilsæt nu vanillesukker, limesaft og skal samt osten og pisk igen kort.
 3. Stil på køl indtil du skal pynte kagen.

 

Saml kagen kort før servering. Hæld limecremen i en sprøjtepose med en tyl i (jeg brugte en der var rundt) du kan også sagtens bruge en stjernetyl. Kom limecremen på og pynt til slut med diverse bær, chokolade, slik og marengs.

IMG_9393

IMG_9577 IMG_9373

IMG_9406

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*