Talkage

image_pdfimage_print

Det her er et totalt hit til fødselsdage. Du kan både lave det som et tal eller et bogstav. Kagen og cremen er virkelig nem at lave og så kan du pynte med lige din favorit slik samt bær på toppen.

Talkage

En virkelig nem og lækker talkage
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: chokoladekage, creme, Kage, lime, talkage
Forb. tid: 40 minutter
Bagetid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 18 personer

Udstyr

  • 1 tyl enten rund eller en stjernetyl

Ingredienser

Chokoladekage

  • 350 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 250 g smeltet smør
  • 3 stk æg
  • 2 dl kogende vand

Limecreme

  • 400 g flormelis
  • 125 g blødt smør fast smør som har stået ude – ikke Kærgåden
  • 1/2 tsk. vanillesukker
  • 1 stk økologisk lime, saft + skal
  • 200 g naturel flødeost philadelphia

Pynt

  • diverse bær toffifee, marens i forskellige farver, sølvstøv og slik.

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Kom de tørre ingredienser (sukker, mel, vanillesukker, kakao og bagepulver) i en skål og rør det rundt. Smelt smørret i en gryde og hæld det ned til de tørre ingredienser sammen med æggene. Pisk dejen godt til massen er godt blandet sammen. Kom til slut det kogende vand deri.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld kagedejen derpå og fordel jævnt ud med en dejskraber.
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. (stik evt. en træpind eller lignende ned i og se om der hænger dej ved. Hvis ikke der gør, så er kagen færdig).
  • Lad kagen køle af.
  • Find et stykke bagepapir og tegn med blyant den form du ønsker kagen i. Jeg lavede et 1- tal, men bunden af 1-tallet blev samlet af nogle af resterne der blev af kagen i siden. Det kan ikke ses, når den bliver pyntet. Klip bagepapiret ud og skær kagen efter papiret.

Lime creme

  • Kom flormelis og smør i en skål og pisk det til en lys luftig masse.
  • Tilsæt nu vanillesukker, limesaft og skal samt osten og pisk igen kort.
  • Stil på køl indtil du skal pynte kagen.

Saml kagen

  • Saml kagen kort før servering.
  • Hæld limecremen i en sprøjtepose med en tyl i. Kom limecremen på og pynt til slut med diverse bær, chokolade, slik og marengs. sagtens bruge en stjernetyl.

 

IMG_9393

IMG_9577 IMG_9373

IMG_9406

8 Comments

  1. Hvilken str bradepande brugte du?

    • Beklager det sene svar, har først set din kommentar nu, da min blog har været i udu. Jeg brugte en stor bradepande på 40x 40 cm.

  2. Kan den laves dagen i forvejen?

    • Du kan sagtens lave kage og cremen i forvejen. Jeg vil dog anbefale at du først “samler” den, samme dag som den skal serveres 👌

  3. Hvis man laver kagen dagen i forvejen…hvordan opbevare man den så? 🙂

    • Hej Sara

      Jeg vil anbefale dig at opbevare kagen i fadet med en stor lukket frysepose udenom. Alternativt kan du stille den tildækket i køleskabet og så tage den ud nogle timer før servering så den ikke er kold/hård.

      Håber du bliver glad for resultatet. God dag.
      Vh Madmusen

  4. Hej
    Er det en Alm chokoladekage bund, eller er den lidt mere svampet i det?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*