Lagkage med blå roser

Lagkage med blå roser

image_pdfimage_print

Til mine drenges 1 års fødselsdag, lavede jeg denne gulerodskage i lag med chokoladecreme pyntet med frosting i blå nuancer som roser og af sider og på toppen.

Roserne er nemmere at lave end de ser ud. Det vigtigste er, at have nogle gode kraftige sprøjteposer (så de ikke sprækker) og en tyl. Jeg bruger tyl 1 M til de her roser.

De fleste gulerodskager bliver lavet med en hvid cremecheese frosting, så hvis du foretrækker dette (kan du søge på lime creme på min blog og skifte chokoladecremen ud med denne i stedet for).

Kagen kan laves 1-2 dage før og stå på køl forud for servering.

Ingredienser 20 personer

Gulerodsbunde (2 stk, som deles til 4 bunde)

  • 5 æg
  • 4,5 dl sukker
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,5 tsk. vanillesukker
  • 4,5 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 nip salt
  • 3 dl solsikkeolie
  • 650 g revne gulerødder
  • evt. 100 g grofthakkede valnødder/pekannødder (jeg undlod det grundet mine drenges alder)

Chokoladecreme

  • 200 g smeltet mørk chokolade
  • 250 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 2 dl piskefløde

Blå frosting

  • 750 g smør
  • 950 g flormelis
  • forskellige pastafarver, jeg brugte lyseblå og kongeblå

 

Fremgangsmåde

Gulerodsbunde

  1. Tænd ovnen på 150 grader (varmluft)
  2. Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen (mel, sukker, vanillesukker, bagepulver, stødt kanel, stødt kardemomme, stødt ingefær, salt) og tilsæt dem til æggemassen. Vend massen sammen.
  4. Skræl og riv gulerødderne på det grove rivejern og tilsæt dem sammen med olien til dejen.
  5. Du skal bruge 2 springforme på ca. 24 cm i diameter. Kom bagepapir deri og smør form og bagepapir.
  6. Fordel kagedejen i de to forme.
  7. Bag i ovnen på midterste rille i ca. 55 min.
  8. Tag kagen ud og stik i den med en træpind eller lign og hvis ikke dejen hænger ved, så er kagen færdig.
  9. Stil ud til afkøling på en bagerist.
  10. Når kagen er hel kold tages den ud af formen og skæres forsigtig igennem med en brødkniv på midten,så du får 2 bunde (lagkagebunde).

Chokoladecreme

  1. Smelt chokoladen ved middelvarme i en gryde og stil af til afkøling.
  2. Kom flormelis, smør og vanillesukker i en skål og pisk det luftigt.
  3. Hæld nu den afkølede chokolade deri og pisk igen sammen.
  4. Til slut tilføjes piskefløde lidt efter lidt imens der piskes.
  5. Kom på køl i ca 20 min, så cremen ikke er for blød når du skal samle kagen. Lav frostingen imens.

Blå frosting:

  1. Kom flormelis og blødt smør i en skål og pisk det sammen.
  2. Fordel i 3 skåle og bland de farver du ønsker dig. Vær forsigtig, der skal ikke meget til at farve det en del.

Klargør kagen:

  1. Find det fad du vil servere kagen på. Placer en af gulerods bundene. Fordel noget chokladecreme på bunden og kom en ny bund på. Fortsæt sådan indtil den sidste bund er brugt. Den skal der ikke chokoladecreme på.
  2. Stil på køl i ca. 30 min. Så chokoladecremen bliver mere stiv.
  3. Tag kagen ud.
  4. Kom farve frosting, du ønsker nederst på kagen, op i en sprøjtepose (en kraftig kvalitet, ellers sprækker den) og med en tylle i (jeg bruger 1M). Form roser nederst på kagen. Start i midten af ‘rosen’ og kør rundt med uret. Fortsæt hele vejen rundt.
  5. Tag næste farve i en ny sprøjtepose og fortsæt til kagen er pyntet.

IMG_9639

IMG_9645
IMG_9707 IMG_9196 IMG_9614

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*