Bønnesalat med feta, sesam og lynsyltede løg

Bønnesalat med feta, sesam og lynsyltede løg

image_pdfimage_print

En super simpel salat, som kan serveres til det meste. De lynsyltede løg kan holde sig flere dage på køl og for at få en flot lyserød farve er det bedst hvis de i hvert fald kan stå på køl i nogle timer.

Jeg serverede salaten til hakkebøffer, chilibearnaise (købt) og rosti (er der en opskrift på herinde). Du kan se et billede af det hele nederst på siden.

Ingredienser 4 personer

  • 300 g friske grønne bønner (eller fra frost ”Haricots Verts”)
  • ca. 100 g puck feta (eller anden cremet feta)
  • 2 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker og eddike op i en gryde og kog indtil sukkeret er opløst.
  2. Skræl og skær løget i både.
  3. Lig løgene i en skål og hæld sukker/eddike lagen over og stil på køl.
  4. Skyl bønnerne og skær evt. grimme ender af.
  5. Find en gryde og fyld med vand og 2 tsk salt. Kog vandet og kom derefter de friske bønner deri i 5 -6 minutter (hvis du bruger frosne, så skal de kun være deri i 1-2 minutter).
  6. Si vandet fra og afkøl bønnerne.
  7. Kværn lidt salt og peber over bønnerne.
  8. Drys feta og vend det rundt.
  9. Fordel de lynsyltede løg.
  10. Drys til sidst med fetastykker og server.

bønnesalat og øvrige

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*