Marokansk couscous salat med myntedressing

Marokansk couscous salat med myntedressing

image_pdfimage_print

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er vild med farvestrålende mad. Den her salat er nem at lave, dejlig frisk og fyldt med sunde sager. Perfekt til sommeraftener og som tilbehør til de kommende grillaftener.

Ingredienser 6 personer som tilbehør til andet (4 personer hvis der kun er lidt kød til)

  • 1/2 rødløg
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1/2 agurk
  • 1 appelsin
  • 50 g pinjekerner
  • 2 avokado
  • 100 g granatæblekerner
  • 4 dl cous cous
  • 6 dl vand
  • salt og peber

Myntedressing

  • Saft fra 1 lime
  • 1 spsk. flydende honning/sirup
  • 1 spsk. olie (raps)
  • 1 bdt. frisk mynte hk. fint (jeg brugte marokansk)

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til myntedressingen sammen i en skål
  2. Kom couscous op i en skål og hæld 6 dl kogende vand over. Lad det trække (evt under grydelåg eller lign) i ca.10 min – rør i det engang imellem med en gaffel. Smag til med salt og lad det afkøle.
  3. Tilbered de øvrige ting som nedenfor og tilsæt løbende i skålen med couscous.
  4. Hak og snit rødløget fint.
  5. Skyl og skær agurken i mindre tern.
  6. Skær bund og top af appelsinen, og skær dernæst ned langs siderne så det hvide kommer væk. Skær i små tern.
  7. Rist pinjekernerne på en varm og tør pande. OBS at de ikke brænder på, rør/ryst dem jævnligt til de er blevet gyldne og tag af varmen.
  8. Skær avokadoen i små tern.
  9. Ryst/pil granatæblekernerne ud (eller køb kernene klar – det gjorde jeg, så undgår man alt svineriet).

Nu er du klar til at servere. Jeg serverede det med sousvide tilberedt Roastbeef http://madmusen.dk/2017/01/17/sous-vide-roastbeef-med-rosti-og-lilla-salat/

Du kan også servere til eks. kød fra grillen eller en laksesteak. Passer til det meste – kun fantasien sætter grænser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*