SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lakridskiksebund med mørk og hvid chokolademousse samt passionsfrugtgele

image_pdfimage_print

Den her dessert kan laves timer/dagen før du skal have gæster. Den kombinere dejlig syre og sødme med knas i bunden. Jeg lavede den til min fødselsdag og det var et kæmpe hit.

Ingredienser 8 stk.

1 øko lime
75 g mørk chokolade
75 g hvid chokolade
3 spsk sukker
3 past. æggehvider
3,5 dl piskefløde

8 stk. passionsfrugter
15 g sukker
1 stk husblas
120 g havrekiks
50 g smeltet smør
1,5 tsk grov lakridspulver

Fremgangsmåde

Kiksebund

  1. Blend kiksene i smuldr, bland det med det smeltede smør og lakrids. Mas dem i bunden af glasset i et jævnt lag

Hvid og mørk chokolademousse

  1. Pisk 3 spsk. sukker og æggehvider til marengs.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Hvid chokomousse: Tag en skål og kom små stykker hvid chokolade deri og smelt over vandbad. Bland 1,5 dl marengs og 1,5 dl flødeskum med den hvide chokolade og riv lime skal i. Put i glasset.
  4. Mørk chokomousse: Smelt nu den mørke chokolade over vandbadet og bland i det sidste marengs. Vend til slut den resterende flødeskum i. Kom i glasset ovenpå den hvide chokomousse og stil på køl.

Passionsfrugtgele

  1. Tag frugten ud af passionsfrugterne og si frugten i en si og i en skål.
  2. Kom saften fra 1 lime i passionsfrugtsaften der er siet fra.
  3. Kom saften i en gryde med 15 g sukker op, til sukkeret er opløst.
  4. Udblød husblas i koldt vand og vrid den fri for overskydende vand. Udblød i den opvarmede saft og hæld passionsfrugtmassen over i glasset.
  5. Stil på køl i min. et par timer før servering, så geleen stivner.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*