SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kold steg med bearnaise creme

image_pdfimage_print

Hvis du har en rest kold steg, så kan den være lækker at servere kold med denne bearnaise creme. Tager ca. 1 time og 15 min at tilberede. Medmindre du har en steg rest, så tager det kun ca. 10 min.

Ingredienser- ca.25-30 skiver steg

  • 1 kg okseculotte/kalveculotte
  • Salt og peber
  • 2-3 stk. hvidløgsfed i små stykker

Bearnaise creme

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk. ravigottesauce
  • 2 tsk tørret estragon
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Fjern evt. sener og store stykker fedt på stegen (fedt på toppen skal blive). Rids i fedten ovenpå, så det ligner små tern.
  2. Skær hvidløgsfedene i 3-4 små stykker og put dem ned i fedtrillerne. Drys godt med salt og peber.
  3. Lig stegen i et ovnfast fad, men en smule vand i (bunden skal bare lige være dækket).
  4. Bag stegen ved 180 grader i ca. 50 min. Brug stegetermometer og tag den ud når stegen er 60 grader i midten.
    Lad stegen hvile (så saften ikke løber ud).
  5. Server lun eller kold med cremen til.

Bearnaise creme

  1. Find en skål og bland creme fraiche, ravigottesauce og tørret estragon sammen.
  2. Smag til med salt og peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*