Desserttærte

Desserttærte

image_pdfimage_print

De små tærter er super søde og både fyld og bær kan varieres. Jeg serverede både alm lys mørdej og kakaomørdej med is og bær i. Tilberedningstid ca. 45 min.

Ingredienser 6 stk.

  • 50 g koldt smør
  • 100 g mel
  • 30 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • evt. 1/2 spsk. kakaopulver i halvdelen af dejen
  • 6 små tærte aluforme
  • Sprayolie til formene
  • Tilbehør kan være: forskellige bær, frisk mynte og 6 kugler is

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis og det kolde smør sammen med en kniv.
  2. Hak smørret i små stykker, så det ligner revet ost.
  3. Kom til slut æggeblommen deri og ælt kort med hænderne og form en kugle. (Del evt. i 2 og kom kakao i den ene dej).
  4. Kom film over dejen og stil på køl i 30 min.
  5. Del dejen i 6 kugler, rul ud og kom i smurte aluforme.
  6. Kom tærterne i forvarmet ovn v. 180 grader i ca. 12 min.
  7. Afkøl på en rist. Servér med is, bær og mynte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*