Denne her salat er en skøn kombination af søde jordbær, syrlige tomater, cremet feta, frisk agurk, løg og krydderurter i olie/eddike dressing. Den er super nem, jeg serverede den til gæster til roastbeef, bagte kartofler og rødvinssauce. Det var et hit 😀
Ingredienser 4 personer
- 500 g jordbær
- 400-500 g cherrytomater – gerne i flere forskellige farver (kunne jeg desværre ikke få i de butikker, jeg var i)
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 håndfuld frisk bredbladet persille
- 2 spsk. olie
- 1,5 spsk. hvid balsamico (hvidvinseddike)
- 1/2 agurk
- 1/2 rødløg
- ca. 150 g feta (gerne blok feta, som er dejlig cremet)
Fremgangsmåde
- Skyl cherrytomater og del dem i halve eller kvarte (afhængig af hvor små de er)
- Skyl jordbærrene, skær det grønne af og del dem i halve eller kvarte (igen afhængig af størrelsen)
- Skræl agurken. Skær den derefter i små tern.
- Skræl rødløget, halvér det (du skal kun bruge 1/2 løg). Skær den ene halvdel i tynder strimler.
- Bland olie og hvidvinseddike i en lille skål. Hak krydderurterne og kom dem ned i dressingen.
- Find en skål og bland tomater, jordbær, løg og agurker. Hæld dressingen over og fordel det i salaten. Smuldr fetaen over og server.

Seneste kommentarer