SAMSUNG CAMERA PICTURES

Karamelsovs med et stref af læsøsalt

image_pdfimage_print

Min mormor havde fortalt at min morfars yndlingsdessert var karamelsovs. Denne her opskrift er udviklet med udgangspunkt i hendes gamle opskrift på karamelsovs, jeg har dog tilføjet lidt smør og salt til opskriften.

Jeg serverede sovsen til et par knuste digestive kiks og grofthakkede pekannødder, vanilleis og en pocheret pære. Karamelsovsen smagte himmelsk, havde lavet det til et vennepar og der blev fyldt karamelsovs på isen adskillige gange.

Det er faktisk ret simpelt at lave – og tusind gange mere lækkert end købe versioner, hvis du spørger mig.

Ingredienser ca. 4 personer

  • 150 g sukker
  • 40 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1/2 tsk. læsøsalt

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, uden at røre i det (ved middelvarme). Når sukkeret er smeltet til en brun flydende karamel, tages den af blusset.
  2. Nu kommer du små stykker smør i, som røres godt ind i sukkermassen.
  3. Når alt smørret er rørt sammen med sukkeret, tages gryden tilbage på komfuret og fløden tilsættes gradvist under svag varme igen.
  4. Tag nu karamellen af varmen. Såfremt der er dannet små stykker af karamel i sovsen, kan du si den for de små karamelstykker.
  5. Stil på køl eller stå på spisebordet, hvis du skal spise den nogle timer senere.
  6. Server evt. med vaniljeis og frugt (eller den kombination jeg nævnte i indledningen til opskriften – og som ses på billedet).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*