SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pestokartofler

image_pdfimage_print

Havde nogle veninder på besøg i weekenden og ville gerne lave nogle lækre kartofler, som ikke skulle ‘dynges’ i sovs. Og fordi jeg elsker pesto, kom jeg i tanke om at kombinere små kogte kartofler vendt med hjemmelavet grøn pesto (du kan selvfølgelig også købe en – synes bare det smager bedst med hjemmelavet og det tager kun 5 min at lave sin egen pesto).

Du kan evt. lave pestoen i god tid og have den klar i køleskabet.

Ingredienser 6 personer

  • 1 kg små kartofler, skrællede/skrubbet rene
  • 2 tsk salt

Pesto:

  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • 25 g små stykker/revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Sæt en gryde over med vand og 2 tsk salt.
  2. Klargør imens kartoflerne (skræl dem eller skrub dem rene).
  3. Kom kartoflerne i det kogende vand og kog i ca. 10-15 min (alt efter størrelse. Det er nemmest at stikke en gaffel i en kartoffel og hvis der ikke er modstand og den slipper, så er de færdige).
  4. Når de er kogt færdigt, så sies vandes fra.
  5. Kom alle ingredienserne i en minihakker/blender og kør til det bliver en glat masse. Smag evt. pestoen til og tilføj mere basilikum eller salt ved behov.
  6. Hæld pestoen over de lune kartofler og server.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*