SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hakkebøffer med bløde løg og kålsalat med mormordressing

image_pdfimage_print

Her er endnu en ide til en hverdagsret. Jeg havde i lidt tid gået og tænkt på mormordressing, og at det kunne være lækkert at lave det i en ny version (fremfor den klassiske iceberg version). Jeg lavede derfor spidskålssalat med mormordressing og det smagte skønt.

Ingredienser 3 personer

  • 500 hakket oksekød
  • Salt og peber til bøfferne
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spidskål
  • 1 dl piskefløde
  • Saft fra 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 pære
  • 1 dl mandler
  • 1/2 dl groft salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Lav de salte mandler: Kog vandet i en elkedel, kom i en skål og opløs saltet deri. Kom mandlerne deri i ca.10 min. og si væden fra, bag i ovnen i ca. 15 min på en bageplade med bagepapir. Tag ud til afkøling.
  3. Start med at forme oksekødet til 3 bøffer, krydr med salt og peber.
  4. Skræl løget og skær det i skiver.
  5. Find en pande og steg 1 spsk. smør og steg hakkebøfferne i ca. 4-5 min pr side, lig løgene i kanten af panden og lad dem stege bløde.
  6. Imens tilberedes salaten.
  7. Find en lille skål og bland citronsaft, piskefløde, 1 tsk salt og 1 spsk. sukker til en dressing.
  8. Skyl pæren og del den i tern.
  9. Skyl og snit spidskålen i strimler og evt. del i kortere stykker.
  10. Kom spidskålet i en skål og hæld dressingen over og vend det godt sammen. Kom pærestykkerne deri og drys med de salte mandler.
  11. Server salat med hakkebøfferne og de bløde løg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*