SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sous vide roastbeef med rösti og lilla salat

image_pdfimage_print

Jeg fik en sous vide (et kar man fylder med vand, kommer noget vakuumpakket mad ned i eks. noget kød og tilbereder ved en konstant temperatur over længere tid). Jeg havde glædet mig til at tilberede en steg i den, fordi den skulle blive super mør. Og hold da op det smagte skønt. Lavede kartoffelrösti til og lilla salat. Server evt. sovs til.

OBS lang tilberedningstid på roastbeef (4-5 timer). Start med kødet, tilbered salaten og til slut röstien.

Ingredienser 6 personer

  • 1 kg roastbeef
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • Vakuumposer og en sous vide
  • Smør til stegning

 

Rösti

  • 10 mellemstore kartofler
  • evt. 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3 æg

 

Lilla salat

  • 3 rødbeder
  • 1 rødløg
  • 1/4 rødløg
  • 1 granatæble
  • 1 spsk. saltede cashewnødder
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Evt. sovs.

Fremgangsmåde

  1. Tag roastbeefen og krydr med salt og peber. Kom den i en vakuumpose. Stil sous viden til 55 grader. Lig roastbeefen i vandet i 4-5 timer.
  2. Når stegen er færdig, tages den ud af vakuumposen og grillet på alle sider på en meget varm pande med lidt smør, så den får stegeskorpe.
  3. Skær i tynde skiver.

 

Rösti

  1. Skræl kartoflerne. Riv dem på et rivejern og vrid dem i et viskestykke fri for overskydende væske (eks. i et viskestykke). Kom dem op i en skål.
  2. Skræl og riv evt. 1 løg og kom det op til kartoflerne i skålen.
  3. Pres hvidløget i en presser ned i skålen.
  4. Drys salt, peber og kom æg ned i skålen, bland alle ingredienserne sammen.
  5. Find en pande, kom lidt fedtstof på og kom 1 spsk. kartoffel på panden og fordel dem ud som små pandekager. Steg dem gyldne i ca. 3 min pr side.

 

Lilla salat

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mindre tern. Kom dem på en bradepande med bagepapir, hæld honning, salt og peber på rødbederne. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
  2. Skræl løget og skær det i skiver/både.
  3. Kog sukker og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld det i en beholder og kom rødløget deri. Stil på køl og lad det trække.
  4. Hak rødkålen i tynde strimler.
  5. Tag rødbederne ud af ovnen og afkøl. Kom dem i en skål og bland dem med løgene (som tages op af eddike lagen) og rødkålen.
  6. Skær granatæblet over og bank ‘kernerne’ ud i hånden og ned i salaten. Tilføj de saltede cashewnødder kort inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*