Jeg fik en sous vide (et kar man fylder med vand, kommer noget vakuumpakket mad ned i eks. noget kød og tilbereder ved en konstant temperatur over længere tid). Jeg havde glædet mig til at tilberede en steg i den, fordi den skulle blive super mør. Og hold da op det smagte skønt. Lavede kartoffelrösti til og lilla salat. Server evt. sovs til.
OBS lang tilberedningstid på roastbeef (4-5 timer). Start med kødet, tilbered salaten og til slut röstien.
Ingredienser 6 personer
- 1 kg roastbeef
- 3 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- Vakuumposer og en sous vide
- Smør til stegning
Rösti
- 10 mellemstore kartofler
- evt. 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 3 æg
Lilla salat
- 3 rødbeder
- 1 rødløg
- 1/4 rødløg
- 1 granatæble
- 1 spsk. saltede cashewnødder
- 1 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Evt. sovs.
Fremgangsmåde
- Tag roastbeefen og krydr med salt og peber. Kom den i en vakuumpose. Stil sous viden til 55 grader. Lig roastbeefen i vandet i 4-5 timer.
- Når stegen er færdig, tages den ud af vakuumposen og grillet på alle sider på en meget varm pande med lidt smør, så den får stegeskorpe.
- Skær i tynde skiver.
Rösti
- Skræl kartoflerne. Riv dem på et rivejern og vrid dem i et viskestykke fri for overskydende væske (eks. i et viskestykke). Kom dem op i en skål.
- Skræl og riv evt. 1 løg og kom det op til kartoflerne i skålen.
- Pres hvidløget i en presser ned i skålen.
- Drys salt, peber og kom æg ned i skålen, bland alle ingredienserne sammen.
- Find en pande, kom lidt fedtstof på og kom 1 spsk. kartoffel på panden og fordel dem ud som små pandekager. Steg dem gyldne i ca. 3 min pr side.
Lilla salat
- Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mindre tern. Kom dem på en bradepande med bagepapir, hæld honning, salt og peber på rødbederne. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
- Skræl løget og skær det i skiver/både.
- Kog sukker og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld det i en beholder og kom rødløget deri. Stil på køl og lad det trække.
- Hak rødkålen i tynde strimler.
- Tag rødbederne ud af ovnen og afkøl. Kom dem i en skål og bland dem med løgene (som tages op af eddike lagen) og rødkålen.
- Skær granatæblet over og bank ‘kernerne’ ud i hånden og ned i salaten. Tilføj de saltede cashewnødder kort inden servering.
Pingback: Marokansk couscous salat med myntedressing – Madmusen.dk