SAMSUNG CAMERA PICTURES

Chili con carne med ris, creme fraiche og frisk koriander

image_pdfimage_print

Det her er en god hverdagsret og det er nemt at lave. Jeg elsker koriander, og synes det giver et frisk pift på toppen sammen med creme fraiche.

Ingredienser 4 personer

  • 2 spsk. olie
  • 4 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 røde chilier
  • 1 pk. bacon i tern
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 ds. kidneybønner
  • 1 tsk salt, 1 tsk peber
  • Frisk koriander
  • 1/4 liter creme fraiche

Server med ris til – følg anvisning på pakken.

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløget og løget og hak dem begge fint.
  2. Hak chilien fint.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern.
  4. Tag en gryde frem og kom olie deri. Når olien er varm svitses løg og hvidløg kort.
  5. Kom oksekød og bacon i gryden og steg til kødet er stegt.
  6. Kom dåsetomat, chili, gulerødder og vand deri.
  7. Lad det småkoge i ca. 15-20 minutter imens du koger risene i en anden gryde.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. 5 minutter før servering tilføjes chokolade og kidneybønnerne i tomatsovsen.
  10. Server ris med chili con carne og top med 1 klat creme fraiche og frisk koriander.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*