Tortilla med mørbradspyd, tzatziki og lynsyltede løg

De her tortilla er med noget anderledes fyld. Kødet på spyd er nemt og lækkert. Retten tager ca. 40 min at lave.

 


Tortilla med mørbradspyd, tzatsiki og lynsyltede rødløg

Super saftige spyd i tortilla med tilbehør

  • træspyd
  • 1 stk svinemørbrad

Marinade:

  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 2 tsk. mel
  • 2 spsk. olie
  • 4 spsk. soya
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. limesaft

Øvrigt

  • 1 stk agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. creme fraiche 5 %
  • 1 stk rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lagereddike
  • Salt (Peber)
  • 8 stk tortilla
  • Frisk koriander
  1. Afpuds mørbraden og skær i små stykker/tern
  2. Bland ingredienserne til marinaden og kom marinaden og kødet i en frysepose. Stil på køl og træk i min. 15 min.
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Tag en gryde og kom lagereddike og sukker deri. Kog op til sukkeret bliver opløst.
  5. Skær rødløget i skiver, lig i en skål og hæld sukker/eddike blandingen over. Stil på køl ti maden skal serveres.
  6. Riv agurken og vrid væden ud i en si. Kom i en skål og bland med creme fraiche. Pres 1 fed hvidløg deri. Smag til med salt og peber.
  7. Tag kødet ud og kom på træspyddene. Lig på en bageplade og varm i midten af ovnen og steg i ca. 10 minutter. Tag evt. et spyd ud og tag et stykke kød af (afhænger lidt at tykkelsen og størrelsen af ternene).
  8. Lun tortillaen, kom derefter tzatziki i, kødet, lynsyltede rødløg og kom frisk koriander på.
Hovedret
grill, spyd, Svinemørbrad, syltede rødløg, tortilla, tzatsiki