SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mini tortilla med avokadocreme, pulled pork og syltet bolchebede

image_pdfimage_print

De fleste ting bliver lidt mere søde, når de er i mini udgave. Det gælder også de her mini tortilla, som er hjemmelavede. Fyldet kan variere meget, men de er super lækre med det saftige pulled pork kød og gode som gæstemad. OBS at pulled pork stegen skal marineres dagen før og skal have ca. 10 timer i ovnen.

Ingredienser - 20 mini eller 8 alm.

Tortilla

  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl olie
  • 7 dl. hvedemel (kan evt. bytte 2 dl ud med noget mere fiberholdigt som eks. rugmel).
  • 3 dl lunkent vand

Avokadocreme

  • 3 avokadoer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk. creme fraiche

Syltet bolchebede

  • 2 bolchebeder
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl lagereddike

Øvrigt

Fremgangsmåde

  1. Lav pulled pork som beskrevet på s.11 (OBS skal have ca. 10 timer i ovnen)
  2. Tortilla: Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (salt, bagepulver og mel).
    Tilsæt nu olien og rør godt rundt Til slut kommes vandet i dejen. Kom lidt i af gangen – så har du mulighed for at regulere på vandet, hvis dejen eks. føles for våd eller tør. Det er vigtigt for en dej at den bliver æltet godt igennem. Stil dejen lunt med et viskestykke over i skålen i ca. 10-20 min.
    Rul dejen til en pølse og del den i 20 lige store stykker. Rul til en lille bolle og rul meget tynde med en kagerulle (jo tyndere, jo mere luftige og bløde bliver de). Varm en pande op (uden fedtstof) og læg tortilla på og varm i ca. 1 min pr. side.
  3. Bland ingredienserne til avokadocreme sammen i en blender, til en blød creme.
  4. Skræl bolchebederne og skær dem i tynde skiver (gerne på mandolinjern). Kog sukker og lagereddike i en gryde, til sukkeret opløses. Hæld over bolchebederne og stil på køl.
  5. Servér brødene med avokadocreme, pulled pork, barbeque sauce, bolchebeder og grønt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*