SAMSUNG CAMERA PICTURES

Forårsruller

image_pdfimage_print

Forårsrullerne er lækre til tapasbordet eller som hovedret med en salat til.

Ingredienser 10 stk.

  • 10 stk tynd forårsrullepapir (kan fåes på frost de fleste steder)
  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 løg, hk. fint
  • 1 stort fed hvidløg, hk.fint
  • 120 g bønnespirer
  • 1/4 hvidkål, tynde strimler
  • 2 spsk olie
  • 2 forårsløg, små skiver
  • 1/2 hk. frisk rød chili
  • 2 spsk fiskesovs
  • 2 spsk østerssovs
  • 1 spsk soya
  • 2 spsk sukker
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 1 liter solsikkeolie til stegning
  • Evt. sød chilisovs og/eller soya til servering

Fremgangsmåde

  1. Tag forårsrulledejen ud ca. 1 time før brug. Dæk med et fugtigt viskestykke, så de ikke tører ud.
  2. Tag 2 spsk olie i en pande med høj kant, og svits kød, løg og hvidløg. Når kødet er gennemstegt tilføjes chili, hvidløg, forårsløg, fiskesovs, østerssovs, soya, sukker. Lad det simre i et par minutter og tag af varmen. Vend den hakkede kål og bønnespirerne deri. Si det hele før du kommer dem i forårsrulledejen.
  3. Tag ægget og pisk det sammen i en kop eller en skål. Tag et stykke forårsrulledej og lig på et spædbræt. Pensl det sammenpiskede æg på alle kanterne af dejen. Lig en portion og kødfyldet tæt på den ene kant, og fold kanten omkring. Tag derefter siderne og fold dem op, og rul herefter dejen rundt 1 gang rundt, pensl igen med æg og rul det sidste. OBS ikke at komme for meget fyld i, så springer de nemmere op v. stegning.
  4. Varm olie i  en gryde, pas på det ikke er for varmt. Start evt. med at teste en rulle. Varm i kort tid, til de bliver gyldne og lig på en tallerken med køkkenrulle til afdrypning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*