SAMSUNG CAMERA PICTURES

Friske vietnamesiske forårsruller

image_pdfimage_print

Det er lidt tid siden, jeg havde lavet de her sidst – men havde helt glemt hvor lækre og nemme de er. Fyldet kan varierer så meget, så du kan få tømt grøntsags skuffen. Jeg lavede en simpel soya dip til. Du kan også lave jordnøddedip, guacemole eller sød chilisovs til.

Ingredienser 2 personer

  • 8 stykker rispapir (kan købes i de fleste store supermarkeder)
  • 2 kyllingefileter (eller andet kød eks. rejer, pulled pork eller and)
  • Olie eller smør til stegning
  • 1 dl soya
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød frisk chili
  • 1/4 spidskål
  • 1/2 agurk
  • 1 pk rødbedespirer
  • 1 avokado
  • Salt, Peber

Fremgangsmåde

  1. Steg kylingfileterne på en pande. Jeg stegte nogle med skind i 5 min på skind siden og derefter 12 min. v.200 grader i ovnen. Skær dem i mindre stykker, når de er afkølet lidt.
  2. Skyl kålen og snit i tynde strimler.
  3. Skyl rødbedespirer.
  4. Skyl agurk og lav små aflange stave.
  5. Skar avokadoen i små aflange stave.
  6. Bland soya, 1 fed presset hvidløg og frisk rød chili finthakket sammen i en lille skål.
  7. Find en skål og kom kold vand deri. Lig rispapiret i et ad gangen i et par minutter (til de bliver bløde) og fordel fyldet i midten (kål, kød, spirer, agurk, avokado), fold siderne ind og rul.
  8. Del evt. rullerne i 2 og server med soyadip til.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*